Announcement

Collapse
No announcement yet.

Blocks External Webcam initialization

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • dbreise2017
    replied
    Just started a new thread specifically on the issue of a webcam not being "found" by the Robot Controller USB Scan. See link below.
    Working with a Logitech c310, Anker powered USB hub, and iKits 5V battery/charger for the USB Hub with a Moto Play G4 and Rev Expansion Hub. AutoRun is disabled ;) Except for the battery, these are the specific devices mentioned in the recent FTC blog post on using a Webcam. Symptom is that the webcam doesn't show up on the

    Leave a comment:


  • kilabots5020
    replied
    We are having the exact same issue as above. Same error message. This brand new to us. We have a powered USB hub and have physically set it up in the examples online. How do we "configure" our camera? Any help would be amazing. Thanks

    Leave a comment:


  • Jynx
    replied
    drohrer2018, how did you get the camera to popup in the configuration? The camera is plugged in and everything is plugged in right but the camera isn't appearing anywhere in the configuration.

    Leave a comment:


  • drohrer2018
    replied
    We have successfully configured and run the example app using the external webcam by following the instructions above in combination with those given to FTC12600's question about Webcam Configuration Map "It should show up at the top level, next to the expansion hub portal. You may need a powered hub." The key was to have the webcam plugged in when attempting to edit the configuration. The webcam shows up as with the Rev Hub. Once the configuration is saved the webcam name in the example app is resolved and the example runs.

    Thank you very much for the help.

    The LWA Eagles, FTC 12896

    Leave a comment:


  • Comrade 17
    replied
    drohrer2018, can you post a picture of your Vuforia.initialize block?

    Leave a comment:


  • NoahAndrews
    replied
    Plug the websit into the phone and edit your configuration .You'll need to assign the webcam a name there .

    Leave a comment:


  • drohrer2018
    started a topic Blocks External Webcam initialization

    Blocks External Webcam initialization

    We are attempting to use an external usb webcam with a Moto G4 phone. We have added the sample app to our list of executables, but receive the following error message when the app is initialized:

    Warning: Incorrect block plugged into the cameraName socket of the block labeled "call Vuforia..initialized". Expecting CameraName.

    We have no idea what value should be entered and have been unable to find a description that would help. Would someone please let us know what value should be entered, and point us toward a description that would help us use the camera effectively.
Working...
X