Announcement

Collapse
No announcement yet.

Robot Controller cannot open REV Robotics USB Expansion Hub Portal

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Robot Controller cannot open REV Robotics USB Expansion Hub Portal

    this is an intermittent issue. the Error message is "Cannot open Rev Robotics USD Expansion Hub". I did Google search and found several post about this topic even in several years ago. I tried several way but none of them can give good results. Any one has a solution?
    BTW, we are using Samsung phone.

  • #2
    It's a pretty generic message that there is a problem "somewhere" in the connection. You've probably already tried most of this, but:...

    If you have the RC app closed, does it open when you connect it to the hub?
    Have you selected the correct configuration?
    Batteries all good & turned on?
    Check all connection points - the mini-usb at the REV module is particularly touchy
    Try replacing cables one at a time

    Comment


    • #3
      thanks for your reply. refer to my answers

      If you have the RC app closed, does it open when you connect it to the hub?
      No, the app does not open
      Have you selected the correct configuration?
      we tried different Con
      Batteries all good & turned on?
      we changed battery and it seems it does not depend on battery full or not
      Check all connection points - the mini-usb at the REV module is particularly touchy
      we will pay attention on this area
      Try replacing cables one at a time
      we did.

      i am wondering if the quality of the expansion hub. do you think so?

      Comment


      • #4
        In our case we have noticed that if restarting the app doesn't fixes the issue then its 100% the cable issue. You may want to invest in a usb cable retention system, either purchased from Rev or various 3d printed models available on thingsverse.

        Comment


        • #5
          which SDK ver you are using? how many hubs? if SDK is pre 4.3 then master hub should be 2 and slave should be 3.

          Comment

          Working...
          X